Laadstations bij ChipSoft in gebruik genomen

26-02-2018

In 2017 hebben we het hele kantoor van ChipSoft voorzien van duurzame led-verlichting. Onze installateurs hebben het hele gebouw van 28 verdiepingen compleet onder handen genomen met nieuwe verlichting, bekabeling en besturing.

Crystal Tower - zoals de kantoortoren heet - is 95 meter hoog. (Bron: Wikipedia) Het staat in de top tien van de hoogste gebouwen van Amsterdam.

Laadstations
De parkeergarage van Crystal Tower is inmiddels ook door onze technici aangepakt. O.a. met de aanleg van laadstations voor het opladen van de elektrische auto's van medewerkers en bezoekers aan ChipSoft.

Laatste stand van de techniek
Elke verdieping heeft nu zijn eigen elektrische installatie, waardoor de gebruiker alles per verdieping kan besturen. Aanwezigheidsmelders in elke ruimte zorgen ervoor dat er alleen daar verlicht wordt waar medewerkers aanwezig zijn.

Aanwezigheidsmelders of bewegingsmelders?
Aanwezigheidsmelders zijn een aantrekkelijjk alternatief. Omdat ze een vierkant i.p.v. een cirkel aftasten, heb je er veel minder van nodig. Ze meten continu het aanwezige daglicht en schakelen het licht ook uit als er voldoende daglicht is. Het aantal branduren per dag wordt daarmee in de praktijk bijna gehalveerd.

Kostenbesparing
De energiebesparing die nu al wordt behaald door de led-armaturen en de slimme aanwezigheidsmelders, is aanzienlijk. De gebouwenbeheerder verwacht door de besparing op onderhoudskosten door de langere levensduur van de led-verlichting een heel korte terugverdientijd.

En natuurlijk, ook de medewerkers van ChipSoft hebben de beste oplossing die zij zich kunnen wensen.

Crystal Tower is een van de vele kantoren in de regio die op deze manier worden verduurzaamd.

Meer weten? We vertellen je er graag alles over.